Nasledna polja so nepravilna: 

 

(?)
(?)
Poiščite

Zimska pnevmatika

7°C

To je temperatura, pri kateri vaše letne pnevmatike izgubijo svoje lastnosti in oprijem.

Dobro izberite svoje zimske pnevmatike

Napačno jih imenujemo tudi »snežne pnevmatike«: zimske pnevmatike niso primerne za uporabo samo v snežnih razmerah, temveč se uporabljajo preprosto takrat, ko se temperatura spusti pod 7 °C. Zakaj? Zato ker tako kavčuk zimske pnevmatike ohrani svoje lastnosti pri nizki temperaturi, kar zagotavlja maksimalno prileganje hladni podlagi. Naslednja razlika zimske pnevmatike je, da ima veliko več lamel, kar prispeva k večjemu prileganju poledenelim cestiščem. Zasnovana je tudi tako, da zagotavlja stalno odtekanje vode, s čimer se omeji tveganja za splavanje. Pomembno je nadzorovati obrabo svojih zimskih pnevmatik, da se ohrani učinkovitost pogona: zglajena zimska pnevmatika izgubi svojo učinkovitost. Da zagotovite vse zmogljivosti zimske pnevmatike, je treba zamenjati vse 4 zimske pnevmatike v kompletu.

Najdite svoje zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike na prvi strani

Zimske pnevmatike za turistična vozila

null

Zimske pnevmatike za vozila na 4-kolesni pogon

null

Zimske pnevmatike za kombije

Sebring Formula Van+ Winter 201
235/65 R16 115R
81,80 €
+ zimske pnevmatike

Michelin CrossClimate

Na voljo imate nekaj pojasnil, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustreznih zimskih pnevmatik

Zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike oziroma »snežne« pnevmatike

Zimsko pnevmatiko odlikuje debela in mehka zmes kavčuka, močno oblikovana s stotinami žlebov in lamel, ki prispevajo k prileganju podlagi v poostrenih podnebnih pogojih (mraz, voda, zmrzal, sneg). Uporaba te pnevmatike v Franciji ni predpisana takrat, ko sneži (zaradi česar se je pojavilo napačno poimenovanje »snežna pnevmatika«), temveč je njena uporaba obvezna takrat, ko temperatura pade pod 7 °C, kajti letne pnevmatike v mrazu ne ohranijo vseh svojih lastnosti, kavčuk postane neprožen in tog. Pomislite torej na ustrezno opremo in preventivno poskrbite, da ne boste presenečeni ob nenadni spremembi vremena. Na voljo so tudi zimske pnevmatike za turistična vozila, vozila na 4-kolesni pogon in športna terenska vozila kakor tudi za kombije.

Mud+ Snow

Pnevmatike M + S

M + S je oznaka za pnevmatike za blato in sneg (mud in snow). Pnevmatike za blato in sneg M + S so prisotne na vozilih s 4-kolesnim pogonom, vendar tudi na vozilih za turistične namene z zimskim profilom in povečano pogonsko silo za zahtevnejše terene. Kratica M + S še ne pomeni, da gre za zimsko pnevmatiko: edina oznaka, ki določa zimsko pnevmatiko, je piktogram (simbol), ki predstavlja snežinko znotraj obrisa gore.

Pneus toutes saisons

Pnevmatike »za vse letne čase« ali vse vremenske razmere

Pnevmatika za vse letne časezdružuje lastnosti zimske pnevmatike z letno pnevmatiko, čeprav se po svoji zgradbi približuje lastnostim letne pnevmatike, pri tem pa je kavčuk debelejši in profil globlji. Prednosti tega tipa pnevmatike so preproste: ko je pnevmatika vgrajena, je ob spremembi letnih časov ni treba zamenjati, vi pa si prihranite nakup zimskih pnevmatik. Vožnja z enimi samimi pnevmatikami skozi celo leto je povsem izvedljiva, če pozimi ne načrtujete daljših, ponavljajočih se potovanj v smučarska letovišča. Verjetno je, da bo poleti njihova obraba rahlo večja od letnih pnevmatik zaradi zmesi kavčuka, ki težje prenaša visoke temperature. Ta pnevmatika torej ni pretirano draga? Glede ustrezne uporabe svojega vozila presodite sami na osnovi podnebnih pogojev v svoji pokrajini.