Nasledna polja so nepravilna: 

 

(?)
(?)
Poiščite

Pnevmatike za štiri letne čase

Toutes saisons

Letne in zimske


Če se neradi ubadate letno dvakrat z menjavanjem pnevmatik in shranjevanjem odmontiranih bodisi zimskih gum ali naj bodo to letne pnevmatike, so tako pnevmatike za štiri letne čase izumili ravno za vas. Te gume zagotavljajo izjemen učinek in varne potovalne lastnosti tako pozimi kot poleti, spomladi in jeseni, v dežju, snegu, blatu in tudi na suhem asfaltu. Napačno je to mišljenje, da je potrebno pri uporabi pnevmatik za štiri letne čase sprejemati kompromise. Testi nemškega avtokluba ADAC razkrivajo: zahvaljujoč se tehnološkemu napredku, pnevmatike za štiri letne čase izjemno dobro opravljajo svojo nalogo. Če uporabljamo naš avtomobil predvsem v mestnem okolju, na terenu brez ekstremnih okoliščin, so pnevmatike za štiri letne čase zelo primerne za vsakdanjo rabo.

Najdite svoje pnevmatike za 4 letne čase

Pnevmatike za vse letne čase za vozila na 4-kolesni pogon

BFGoodrich All Terrain T/A KO2
265/75 R16 119R
166,70 €
+ pnevmatike

Michelin CrossClimate

Pnevmatike za vse letne čase v promociji

Na voljo imate nekaj pojasnil, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustreznih pnevmatik za vse letne čase

zimske pnevmatike

V čem se razlikuje od zimske pnevmatike?

Zimska pnevmatika je prepoznavna po globokih žlebovih, številnih lamelah in mehkem kavčuku, ki ne postane trd in tog, ko se temperatura spusti pod 7 °C. Pravzaprav je za zimsko pnevmatiko značilna prav ta zadnja lastnost. Pnevmatika za vse letne čase ohrani vse svoje zmogljivosti, tudi ko temperatura pade pod 7 °C, kar ji omogoča ohraniti povsem varen oprijem cestišča že v prvih zimskih dneh. Enako zmogljiva je tudi pri pogonu, prileganju in zaviranju na zasneženi podlagi, vendar so na splošno njene sposobnosti v zimskih pogojih nekoliko manjše od zmogljivosti vrhunske zimske pnevmatike. Zaradi tega pnevmatika za vse letne čase ni priporočljiva za pogosto ali izključno uporabo v gorskih območjih, kjer je priporočljiva uporaba zimske pnevmatike.

Mud + Snow

Oznaka M + S in logotip 3PMS (certifikat zimske pnevmatike)

M + S je oznaka za pnevmatike za blato in sneg (mud in snow). Kratica M + S še ne pomeni, da gre za certificirano zimsko pnevmatiko. Nekatere pnevmatike za vse letne čase so označene s to oznako. Če boste vozili v evropski državi, kjer je vgradnja zimskih pnevmatik obvezna, vam izključno ta oznaka ne bo dovoljevala vožnje v skladu s predpisi. Logotip 3PMSF (piktogram s snežinko znotraj obrisa gore) pomeni dejansko certifikacijo »zimska pnevmatika«, ki je priznana po vsej Evropi, in omogoča vožnjo v državah, kjer je uporaba zimskih pnevmatik v določenem časovnem obdobju zakonsko obvezna. Pozor: vse pnevmatike za vse letne čase nimajo certifikacije »zimska pnevmatika«.