Nasledna polja so nepravilna: 

 

(?)
(?)
Poiščite

Pnevmatika za vse letne čase

Toutes saisons

Letne in zimske

Ustrezno izberite pnevmatike za vse letne čase

Pnevmatiko imenujemo tudi »pnevmatika za vse 4 sezone«: to je pnevmatika, ki jo uporabljamo skozi vse leto, tako poleti kot pozimi. Njena uporaba v zimskem obdobju je predpisana za regije z zmernim podnebjem oziroma tam, kjer skoraj ne beležijo debele snežne odeje.Zaradi tehnološkega napredka, ki je omogočil izdelavo zmogljivih profilov, pnevmatika za vse letne čase danes doživlja neprimerljiv uspeh pri evropskih voznikih. Posebej je cenjena zaradi svojih sposobnosti prilagajanja spremembam podnebnih pogojev, pri tem pa ohrani zmogljivosti tako na suhi kot tudi mokri in zasneženi podlagi.Pri izbiri pnevmatike za vse letne čase ne bo več treba montirati in demontirati zimskih pnevmatik ob začetku in koncu zime, kar zagotovo predstavlja udobno rešitev.

Najdite svoje pnevmatike za 4 letne čase

Pnevmatika za vse letne čase za turistična vozila

Michelin CrossClimate
205/55 R16 94V
80,00 €
+ pnevmatike

Pnevmatike za vse letne čase za vozila na 4-kolesni pogon

BFGoodrich All Terrain T/A KO2
265/75 R16 119R
169,90 €
+ pnevmatike

Michelin CrossClimate

Pnevmatike za vse letne čase v promociji

Na voljo imate nekaj pojasnil, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustreznih pnevmatik za vse letne čase

zimske pnevmatike

V čem se razlikuje od zimske pnevmatike?

Zimska pnevmatika je prepoznavna po globokih žlebovih, številnih lamelah in mehkem kavčuku, ki ne postane trd in tog, ko se temperatura spusti pod 7 °C. Pravzaprav je za zimsko pnevmatiko značilna prav ta zadnja lastnost. Pnevmatika za vse letne čase ohrani vse svoje zmogljivosti, tudi ko temperatura pade pod 7 °C, kar ji omogoča ohraniti povsem varen oprijem cestišča že v prvih zimskih dneh. Enako zmogljiva je tudi pri pogonu, prileganju in zaviranju na zasneženi podlagi, vendar so na splošno njene sposobnosti v zimskih pogojih nekoliko manjše od zmogljivosti vrhunske zimske pnevmatike. Zaradi tega pnevmatika za vse letne čase ni priporočljiva za pogosto ali izključno uporabo v gorskih območjih, kjer je priporočljiva uporaba zimske pnevmatike.

Mud + Snow

Oznaka M + S in logotip 3PMS (certifikat zimske pnevmatike)

M + S je oznaka za pnevmatike za blato in sneg (mud in snow). Kratica M + S še ne pomeni, da gre za certificirano zimsko pnevmatiko. Nekatere pnevmatike za vse letne čase so označene s to oznako. Če boste vozili v evropski državi, kjer je vgradnja zimskih pnevmatik obvezna, vam izključno ta oznaka ne bo dovoljevala vožnje v skladu s predpisi. Logotip 3PMSF (piktogram s snežinko znotraj obrisa gore) pomeni dejansko certifikacijo »zimska pnevmatika«, ki je priznana po vsej Evropi, in omogoča vožnjo v državah, kjer je uporaba zimskih pnevmatik v določenem časovnem obdobju zakonsko obvezna. Pozor: vse pnevmatike za vse letne čase nimajo certifikacije »zimska pnevmatika«.