Nasledna polja so nepravilna: 

 

(?)
(?)
Poiščite

Letne pnevmatike

8 degrés

To je temperatura, pri kateri vaše zimske pnevmatike izgubijo svoje lastnosti in oprijem.


Na tej strani vam ponujamo široko paleto letnih avtomobilskih pnevmatik izvrstne kakovosti, različnih cenovnih razredov – da bi Vi lažje izbrali letno pnevmatiko, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Visoka temperatura in suho podnebje postavljata pnevmatike pred zahtevno nalogo, najbolj značilen znak tega pa je neprimerno oprijemanje oziroma občutno slabše oprijemanje na vročem in suhem asfaltu. Letne pnevmatike, ki so načrtovane ravno za take razmere, imajo boljši oprijem na vročem cestišču, omogočajo pa večjo učinkovitost v ovinkih ter zmanjšajo porabo.

Letne avtomobilske pnevmatike so izdelane iz gume posebne sestave, kar zagotavlja posebno dobro vodljivost tudi na vlažnem in spolzkem cestišču. Tako je vožnja z vozili, ki so opremljena z letnimi pnevmatikami, varnejša tudi v deževnih razmerah.


Najti moje letne pnevmatike

Letne pnevmatike za turistična vozila

Hankook Ventus Prime 3 K125
215/55 R16 93V
80,10 €
+ letne pnevmatike

Letne pnevmatike za vozila na 4-kolesni pogon

Uniroyal RainSport 3
255/50 R19 107Y
118,60 €
+ letne pnevmatike

Letne pnevmatike za kombije

Kleber Transpro 4S
195/70 R15 104R
71,70 €
+ letne pnevmatike

Letne pnevmatike za avtodome

Michelin Agilis Camping CP
215/70 R15 109Q
131,20 €
+ letne pnevmatike

Michelin CrossClimate

Pneus été en Promo

Na voljo imate nekaj pojasnil, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustreznih pnevmatik

Labelling - économie carburant

Energijska učinkovitost

Pnevmatike predstavljajo 20 % skupne porabe goriva zaradi upornosti pri vožnji. Če je ta vrednost previsoka, je motor posledično obremenjen zaradi pospeševanja vozila, kar pomeni dodatno porabo goriva in več izpustov CO2. Med profiloma A in G to pomeni razliko v višini 80 litrov goriva letno ob prevoženih povprečno 15.000 km.

Labelling - freinage sol mouillé

Zaviranje na mokri podlagi

Prileganje mokremu cestišču se meri v pogojih, ki jih strogo določa evropska uredba: hitrost, višina vode, steza, zunanja temperatura. Učinek na varnost je osnovnega pomena, kajti med profiloma A in F znaša razlika v razdalji 18 metrov pri hitrosti 80 km/h.

Labelling - bruit de roulement

Zunanji kotalni hrup

Kotalni hrup, ki je zelo močen nad 50 km/h, zajema velik del obremenitev, ki jih povzroča vožnja vozila. Ustrezanje stopnji zahtevnosti predpisov pomaga ohraniti okolje, prispeva pa tudi k zmanjševanju obremenitev za potnike med dolgim potovanjem.